Resepi Ayam Buttermilk

resepi ayam buttermilk

Resepi Ayam Buttermilk – Banyak masakan ayam yang menjadi kesukaan setiap orang. Ada pelbagai ciptaan baru yang menggunakan bahan masakan ayam. Salah satu masakan yang paling banyak di suka adalah ayam masak butter. Saya telah menyediakan pelbagai resepi ayam terbaik, mudah dan garenti sedap untuk anda cuba sendiri di rumah. Pada artikel sebelumnya saya telah membincangkan ayam … Read more

Resepi Pavlova

resepi pavlova

Saat tengok facebook, teman saya post resepi pavlova yang ia buat. Sedap rasa lihat ianya. Suka juga lihat pavlova yang di meriahkan dengan buah-buahan segar, seperti strawberry, anggur, kiwi. Teringin pula nak cuba sendiri buatnya. Buat pavlova memang tak susah sangat, tapi saya malas nak buatnya kerana manis, buat gemuk dan sakit gigi je. Kalau … Read more

Resepi Nasi Goreng

resepi nasi goreng kampung

Resepi Nasi Goreng – Nasi yang sudah berbaki dalam periuk biasanya saya rencanakan nak buat nasi goreng. Sayang juga kan nak buang nasi. Di antara banyak macamnya, nasi goreng kampung yang paling saya suka. Maklum lah, lidah orang kampung dah sebati dengan masakan kampung juga. Berbeza daripada nasi goreng biasa, nasi goreng kampung terkenal dengan kepedasannya kerana … Read more

Resepi Rendang Ayam

resepi rendang ayam

Setelah beberapa hari ini masak ikan goreng, teringin pula untuk masak resepi rendang ayam sedap dan simple. Sudah lama juga tak membuatnya. Saya biasa bercadang menggunakan resepi ini untuk masakan pada hari raya. Resepi ini menggunakan 2 ekor ayam. Rendang ini bila dikacau lama-lama dengan api kecil lebih sedap, hingga warna menjadi gelap. Rendang juga … Read more